
Hozzávalók: 15dkg
zabpehely,10dkg liszt,fél teáskanál őrölt fahéj,fél teáskanál
szódabikarbóna,1csipet só,10dkg tejcsoki,15dkg puha vaj,6dkg barna
cukor,6dkg kristálycukor,1tojás
Sütőt 175C-ra bekapcsoljuk,kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk tepsiket.
Egy nagy tálban a
zabpelyhet,lisztet,fahéjat,szódabikarbónát és a sót összekeverjük.Apróra
vágjuk a tejcsokit és ezt is hozzáadjuk.Egy másik tálban robotgéppel a
vajat a kétféle cukorral összedolgozzuk,majd hozzáütjük a tojást és
habosra keverjük.Fakanállal hozzákeverjük a lisztes-csokis keveréket és
egymástól pár centi távolságot hagyva kis halmokat helyezünk el.Kb.
10-12 perc alatt megsütjük majd kivesszük a sütőből,de várunk míg hül
csak azután szedjük le a papírról,nehogy eltörjön a keksz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése