2013. január 22., kedd

Zabpelyhes csokis keksz

zabpelyhes-csokis-keksz.jpg


Hozzávalók: 15dkg zabpehely,10dkg liszt,fél teáskanál őrölt fahéj,fél teáskanál szódabikarbóna,1csipet só,10dkg tejcsoki,15dkg puha vaj,6dkg barna cukor,6dkg kristálycukor,1tojás

Sütőt 175C-ra bekapcsoljuk,kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk tepsiket.
Egy nagy tálban a zabpelyhet,lisztet,fahéjat,szódabikarbónát és a sót összekeverjük.Apróra vágjuk a tejcsokit és ezt is hozzáadjuk.Egy másik tálban robotgéppel a vajat a kétféle cukorral összedolgozzuk,majd hozzáütjük a  tojást és habosra keverjük.Fakanállal hozzákeverjük a lisztes-csokis keveréket és egymástól pár centi távolságot hagyva kis halmokat helyezünk el.Kb. 10-12 perc alatt megsütjük majd kivesszük a sütőből,de várunk míg hül csak azután szedjük le a papírról,nehogy eltörjön a keksz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése