2013. január 23., szerda

Túrókrémes piskóta barackkal

turokremes-piskota-barackkal.jpg


Hozzávalók a piskótához: 15dkg liszt,fél csomag sütőpor,15dkg cukor,3 tojás,0,5dl forró víz,0,5dl olaj
Túrókrém: 30dkg átpaszírozott túró,2csomag vaníliás cukor,1csomag vaníliás pudingpor,3 púpos evőkanál kristálycukor,4dl tej,10dkg puha vaj,2 evőkanál porcukor,fél doboz őszibarackbefőtt

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat.A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.A sárgáját a cukorral robotgéppel habosra keverjük,majd 2-3 részletben a forró vizet és az olajat is hozzákeverjük.A liszthez adjuk a sütőport és ezt is több részletben a masszához keverjük.A fehérjét óvatosan fakanállal a tojásos masszához keverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük(20x30).175C-ra előmelegített sütőbe kb.20 perc alatt megsütjük.
A pudingporhoz adjuk a tejet,a kristálycukrot és pudingot főzünk belőle.A puha vajat habosra keverjük hozzáadjuk a kihűlt pudingot és az átpaszírozott túrót,a porcukrot valamint a vaníliás cukrokat.
A kihűlt piskótát kettévágjuk a túrókrém 2/3-val megkenjük szeletekre vágott barackkal megpakoljuk,majd jön rá a piskóta amit a maradék krémmel megkenünk.Hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése