2013. január 21., hétfő

Hólabda

holabda.jpg


Piskóta: 4tojás,20dkg cukor,17dkg liszt,3dkg kakaópor,fél csomag sütőpor,0,5dl forró víz,0,5dl olaj
Krém: 1csomag vaníliás pudingpor,5evőkanál cukor,1csomag vaníliás cukor,4dl tej,15dkg ráma,2teáskanál vanília aroma
Csokimáz: 15-20 dkg étcsoki,2evőkanál olaj
Hempergetéshez: kb. 1csomag (20dkg) kókuszreszelék

A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral,majd felváltva hozzákeverjük az olajat és a forró vizet.A liszthez keverjük a sütőport majd ezt is több részletben a tojásos-cukros masszához adjuk végül a kakaóport is hozzákeverjük.A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük,majd fakanállal óvatosan a masszába forgatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 175C-ra előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt megsütjük a piskótát.
A krémhez a pudingporból,cukorból,vaníliás cukorból és tejből pudingot készítünk,majd hülni hagyjuk.A rámát habosra keverjük hozzáadjuk a vaníliaaromát és a kihűlt pudingot is majd elkeverjük.
A kihűlt piskótából egy pogácsaszaggatóval(tetszőleges méret)köröket szaggatunk,majd a köröket kettévágjuk megkenjük krémmel azután körbe is bekenjük és kókuszreszelékben meghempergetjük.Étcsokit gőz fölött az olajjal megolvasztjuk,majd a kész hólabdák tetejét csokimázzal bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése