
Piskóta: 4tojás,20dkg cukor,17dkg liszt,3dkg kakaópor,fél csomag sütőpor,0,5dl forró víz,0,5dl olaj
Krém: 1csomag vaníliás pudingpor,5evőkanál cukor,1csomag vaníliás cukor,4dl tej,15dkg ráma,2teáskanál vanília aroma
Csokimáz: 15-20 dkg étcsoki,2evőkanál olaj
Hempergetéshez: kb. 1csomag (20dkg) kókuszreszelék
A tojássárgájákat habosra keverjük a
cukorral,majd felváltva hozzákeverjük az olajat és a forró vizet.A
liszthez keverjük a sütőport majd ezt is több részletben a
tojásos-cukros masszához adjuk végül a kakaóport is hozzákeverjük.A
tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük,majd fakanállal
óvatosan a masszába forgatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és
175C-ra előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt megsütjük a piskótát.
A krémhez a pudingporból,cukorból,vaníliás
cukorból és tejből pudingot készítünk,majd hülni hagyjuk.A rámát habosra
keverjük hozzáadjuk a vaníliaaromát és a kihűlt pudingot is majd
elkeverjük.
A kihűlt piskótából egy
pogácsaszaggatóval(tetszőleges méret)köröket szaggatunk,majd a köröket
kettévágjuk megkenjük krémmel azután körbe is bekenjük és
kókuszreszelékben meghempergetjük.Étcsokit gőz fölött az olajjal
megolvasztjuk,majd a kész hólabdák tetejét csokimázzal bevonjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése