Hozzávalók: 40dkg étcsoki,10 dkg fehér csoki,15dkg cukor,10dkg dió,5dkg vaj,2tojás,5dkg liszt,1teáskanál sütőpor,2teáskanál neszkávé,1evőkanál langyos tej
A sütőt 190C-ra előmelegítjük.Gőz felett 20 dkg étcsokit 5dkg vajjal megolvasztunk,ha kihűlt robotgéppel hozzákeverjük a 2tojást,15dkg cukrot,1evőkanál langyos tejben feloldott 2teáskanál neszkávét.A liszthez adjuk a sütőport és ezt is a masszához keverjük.Száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a diót,majd apróra vágjuk,hagyjuk hűlni.20dkg étcsokit apróra vágunk a dióval együtt hozzákeverjük a masszához.Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanálnyi halmokat teszünk és kb.7-8 perc alatt megsütjük.Ha a széleik megszilárdulnak és a tetejük berepedezik akkor jó.A kihűlt korongokat olvasztott csokival(ét vagy tej) megcsurgatjuk majd ha megszilárdult rajta akkor olvasztott fehér csokival is megcsurgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése