2013. január 22., kedd

Görög citromos süti

gorog-citromos-suti.jpg


Tészta: 20dkg liszt,10dkg gríz,2kávéskanál szódabikarbóna,35dkg cukor,1csipet só,2,5dl joghurt,3tojás,1citrom
Sziruphoz: 15kg cukor,1,5dl víz,4citrom

A sütőt 160C-ra előmelegítjük és kivajazunk egy 30x20 cm-es tepsit.Egy nagy tálban összevegyítjük a lisztet,a grízt,a szódabikarbónát,a cukrot és a sót.Egy mérőkancsóban kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal,belereszeljük a citrom héját és 1evőkanálnyit a levéből is.A keveréket átöntjük a tálba és fakanállal összedolgozzuk a tésztát.Tepsibe simítjuk és 45-55 perc alatt megsütjük.
A sziruphoz a cukrot beleszórjuk a vízbe,hozzáreszeljük a 4citrom héját és átszűrt levüket is.Takaréklángon addig keverjük míg a cukor fel nem olvad,majd erősebb lángon 3-4 percig forraljuk.
Miután megsült a süti villával sok helyen megszúrkáljuk.Még melegen a tepsiben rákanalazzuk a citromos szirup felét majd 15 perc múlva rálocsoljuk a szirup másik felét is.Ha kihűlt kockára vagy szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése