2013. január 24., csütörtök

Linzerkarika

linzer-karika.jpg


Egy kedves barátnémat leptem meg ezzel a sütivel,mert tudtam mennyire szereti és így már elmondhatom ilyet is sütöttem.:)
Hozzávalók: 20dkg finomliszt,10 dkg rétesliszt,20 dkg ráma,10dkg porcukor,1tojás,1csomag vaníliás cukor,fél csomag sütőpor,tetszőleges lekvár az összeillesztéshez

A lisztet,porcukrot,vaníliás cukrot,sütőport egy tálban összekeverjük,majd a kockára vágott rámát elmorzsoljuk benne.A tojást is hozzáadjuk és összegyúrjuk,folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.Lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtjuk,kiszaggatjuk teljes és középen lyukas formákra,fele-fele arányban.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,majd 175C-ra előmelegített sütőben kb.10-12 perc alatt világosra sütjük.Mikor kihűlt lekvárral megkenjük és összeillesztjük a teljes és lyukas darabokat.
Tipp: Egy nappal hamarabb elkészíthetjük,mert másnapra puhul meg jobban.Dobozban tárolhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése