Tészta hozzávalói: 30dkg liszt,20dkg ráma,10dkg porcukor,fél csomag sütőpor,1tojás
Töltelék hozzávalói: 20dkg kristálycukor,2dl tej,1evőkanál liszt,2evőkanál gríz,2 csomag vaníliás cukor,10 dkg ráma,10 dkg darált dió
A sütőt 175C-ra előmelegítjük.
A tészta hozzávalóiból linzert tésztát készítünk.Egy nagy tálban a lisztet elkeverjük a sütőporral,porcukorral,majd a kockára vágott rámát elmorzsoljuk benne.Hozzáadjuk a tojást is,gyorsan összedolgozzuk,majd elfelezzük.Kinyújtjuk egyessével a tésztát és a tepsi hátán (20X30) egyenként megsütjük mindkét lapot.
A töltelékhez egy edényben a ráma és a dió kivételével a hozzávalókból krémet főzünk.A darált diót a puha rámával elkeverjük,majd a kihűlt krémhez adjuk és összekeverjük.
Az egyik kihűlt tésztalapra kenjük a krémet,majd befedjük a másik lappal.Kockára vágjuk és porcukorral meghintjük.
Tipp: Csokimázzal is bevonhatjuk.Ehhez egy tábla étcsokit (10dkg) gőz felett megolvasztunk 2 evőkanál étolajjal,majd a tésztára locsoljuk és elkenjük.Miután megdermedt a máz szeletelhetjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése