2013. január 21., hétfő

Tiramisu/Citromos tiramisu

citromos-tiramisu.jpg


Krém: 2tojás,25dkg mascarpone,2evőkanál porcukor,1evőkanál forró víz a citromoshoz: 1 citrom reszelt héja
Tetejére: kakaópor
Továbbá:1doboz babapiskóta/20dkg/
Mártogatáshoz:1,5-2dl fekete kávé,2evőkanál rum vagy a citromoshoz:1,5-2dl víz,1nagy citrom leve

A tojásokat szétválasztjuk.Fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.A sárgájákat a mascarponével robotgéppel elkeverjük.Forró vízben feloldjuk a cukrot majd a krémhez keverjük.A fehérjét fakanállal óvatosan a krémhez adjuk.3-4 evőkanállal félreteszünk a krémből.A piskótát a rumos-kávéban/a citromoshoz citromlé+víz keverékében megforgatjuk,de csak 1-2 másodpercig nem kell,hogy elázzon a piskóta.A piskóta harmadát lefektetjük a tálba,majd a krém felét rákenjük aztán jön a következő réteg piskóta és a krém másik fele végül az utolsó piskóta réteg amin elkenjük a félretett krémet.Vastagon megszórjuk a kakaóporral majd hűtőbe tesszük.
Kb. 4adag lesz belőle

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése