2013. január 21., hétfő

Moszkauer

moszkauer.jpg

Hozzávalók:5 dkg vaj,5 evőkanál tejszín,5 dkg cukor,10 dkg durvára őrölt mandula,5 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack,3 dkg liszt és 10 dkg olvasztott étcsoki a korongok bekenéséhez
A sütőt 175C-ra előmelegítjük,sütőpapírral kibéleljük a tepskiket.A vajat a tejszinnel és a cukorral egy lábosban összeolvasztjuk majd felforraljuk,de amint felforr lehúzzuk a tűzről.Belekeverjük a mandulát,aszalt barackot és a lisztet.A tepsibe egymástól pár centire egy kiskanálnyi halmot teszünk,picit lelapítjuk és kb.10-12 perc alatt megsütjük.Várunk pár percet majd rácsra helyezzük.Ha kihűlt akkor olvasztott csokival bekenjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése