
Hozzávalók:
17dkg reszelt sárgarépa,7dkg barna cukor,5dkg kristálycukor,10dkg
liszt,1csapott mokkáskanál szódabikarbóna,1mokkáskanál őrölt
fahéj,csipet só,5dkg aszalt sárgabarack,5dkg aszalt szilva,1dl
étolaj,2tojás,1 kisebb alma reszelve,1teáskanál vaníliaaroma,
Citrommázhoz: 10dkg porcukor,1citrom reszelt héja és leve,10dkg puha margarin
A reszelt répát a barna cukorral
elkeverjük,összenyomkodjuk,hogy levet engedjen.Egy tálban a
kristálycukrot,a lisztet,a szódabikarbónát,a fahéjat és a sót
elkeverjük.Az aszalt gyümölcsöket vízben megáztatjuk fel is
darabolhatjuk.Az olajat,a tojást,a reszelt almát,a vaníliaaromát és a
kinyomkodott cukros répát elkeverjük.A kenyérformát margarinnal kikenjük,liszttel kiszórjuk,majd beleöntjük a masszát.Először 180C-n
20percig sütjük ezalatt felemelkedik,majd 160C-ra mérsékeljük a
hőmérsékletet és készre sütjük(kb.20perc),tűpróbával ellenőrizzük.Ha
langyosra hűlt,kiborítjuk a formából.
A mázhoz a porcukrot a citrom levével és
reszelt héjával elkeverjük,majd a puha margarint hozzáadva
kihabosítjuk.A gyümölcskenyeret bekenjük a citrommázzal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése