2013. január 23., szerda

Aszalt gyümölcsös répakenyér citrommázzal


aszalt-gyumulcsus-repakenyer-citrommazzal.jpg

Már egy ideje izgatott a répás süti mint olyan.Rátaláltam erre a receptre és gondoltam kezdésnek ezt kipróbálom.Virággal -lányom- együtt kellemesen csalódtunk ugyanis nagyon finom lett a süti.A tészta puha,amiben a reszelt alma érződik,de a répa nem,az aszalt gyümölcsök finomak benne,a citromos máz pedig jól illik hozzá.Érdemes kipróbálni.:)

Hozzávalók: 17dkg reszelt sárgarépa,7dkg barna cukor,5dkg kristálycukor,10dkg liszt,1csapott mokkáskanál szódabikarbóna,1mokkáskanál őrölt fahéj,csipet só,5dkg aszalt sárgabarack,5dkg aszalt szilva,1dl étolaj,2tojás,1 kisebb alma reszelve,1teáskanál vaníliaaroma,
Citrommázhoz: 10dkg porcukor,1citrom reszelt héja és leve,10dkg puha margarin

A  reszelt répát a barna cukorral elkeverjük,összenyomkodjuk,hogy levet engedjen.Egy tálban a kristálycukrot,a lisztet,a szódabikarbónát,a fahéjat és a sót elkeverjük.Az aszalt gyümölcsöket vízben megáztatjuk fel is darabolhatjuk.Az olajat,a tojást,a reszelt almát,a vaníliaaromát és a kinyomkodott cukros répát elkeverjük.A kenyérformát margarinnal kikenjük,liszttel kiszórjuk,majd beleöntjük a masszát.Először 180C-n 20percig sütjük ezalatt felemelkedik,majd 160C-ra mérsékeljük a hőmérsékletet és készre sütjük(kb.20perc),tűpróbával ellenőrizzük.Ha langyosra hűlt,kiborítjuk a formából.
A mázhoz a porcukrot a citrom levével és reszelt héjával elkeverjük,majd a puha margarint hozzáadva kihabosítjuk.A gyümölcskenyeret bekenjük a citrommázzal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése