
Tészta: 4evőkanál tej,5dkg ráma,15dkg cukor,1tojás,1kiskanál szódabikarbóna,6dkg méz,40dkg liszt
Krém: 20dkg ráma,20dkg cukor,1 citrom reszelt héja,3dl tej,6dkg búzadara,baracklekvár
Tésztához a tejet a
rámával,cukorral,tojással és a mézzel vízgőz felett
összefőzzük.Langyosra hűtjük,majd hozzáadjuk a szódabikarbónával
elkevert lisztet és sima tésztává gyúrjuk.4részre osztjuk és 20 percre
hűtőbe tesszük.Egy kb.20x30-s tepsi hátán sütjük,ezért a tepsi méretére
nyújtjuk,majd megsütjük./Érdemes a sütőpapírt enyhén liszttel megszórni
és azon nyújtani így helyezni a tepsi hátára./Ezt mind a 4 tészta
adaggal megtesszük, 180C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük,majd
hűtjük.
A krémhez a cukrot a rámával habosra
keverjük.Tejet forralunk,a búzadarát hozzáadjuk és lassú tűzön állandóan
kevergetve felfőzzük.Kihűtjük,hozzáadjuk a cukros-vajat és a
citromhéjat.
Az első lapot vékonyan megkenjük
baracklekvárral,majd a krém harmadával és ugyanígy járunk el még
kétszer.Az utolsó-negyedik lap-is felkerül amit porcukorral
megszórhatunk vagy csokimázzal bevonhatjuk.
Tipp: érdemes 1-2 nappal hamarabb elkészíteni,mert addigra összeérnek az ízek és puhul a tészta is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése