2013. január 23., szerda

Diótorta






Piskóta: 3tojás,15dkg cukor,0,5dl forró víz,0,5dl olaj,15dkg liszt,fél csomag sütőpor,5dkg darált dió
Krém: 1 csomag vanília pudingpor,4evőkanál cukor,4dl tej,15dkg ráma
Diógrillázs: 8dkg dió,10dkg cukor

A piskótához a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.A sárgájákat a cukorral habosra keverjük,majd a forró vizet és az olajat 2-3 részletben hozzáadjuk.A lisztet a sütőporral elkeverjük,hozzáadjuk a darált diót is majd ezt is több részletben a masszához keverjük,végül a kemény habbá vert fehérjét fakanállal óvatosan beleforgatjuk.26cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk,beleöntjük a tésztát és 175C-ra előmelegített sütőben kb.20-30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudigporhoz adjuk a cukrot és a tejet,pudingot főzünk belőle.Puha rámát habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
A diógrillázshoz egy serpenyőben a cukrot megolvasztjuk majd a durvára vágott diót beleöntjük és 2-3 perc alatt kis lángon megpirítjuk.Egy tálat vékonyan megolajozunk erre öntjük a diót.Mikor kihűlt egy tasakba tesszük és apróra törjük.
A tortához a piskótát kettévágjuk,megkenjük a krém 2/3-val majd a piskóta teteje következik amit a maradék krémmel lekenünk ahogy a piskóta oldalát is körben.A diógrillázzsal alaposan megszórjuk a torta oldalát és a tetejét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése