
Tészta: 35dkg
liszt,1 tojás,3 tetős evőkanál kristálycukor,2-2.5dl langyos tej,2dkg
élesztő,1/2 mokkás kanál só,5dkg puha vaj vagy margarin
Töltelék:sütésálló lekvár
Csészébe szórjuk a cukrot és hozzáöntjük a
langyos tejet,sót majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk
felfutni.Liszthez adjuk a tojást,az élesztős cukros tejet és a vajat
majd alaposan kidolgozzuk.Megszórjuk kis liszttel,letakarjuk és langyos
helyen kb.35-45 perc alatt a duplájára kelesztjük.Mikor megkelt
lisztezett deszkán kicsit átdolgozzuk majd kinyújtjuk,négyzetekre
vágjuk.A négyzetekre lekvárt helyezünk majd hasábra összehajtjuk és
szorosan egymás mellé téve egy kivajazott tepsibe pakoljuk.Olvasztott
vajjal megkenjük a bukták tetejét és oldalát is,letakarjuk és kb.fél
órát kelesztjük még.Sütöbe tesszük-amit előzőleg nem kell
bemelegíteni-viszont egy kis edénybe tehetünk vizet amit elhelyezhetünk a
sütő aljában.175C-n kb.30 perc alatt megsütjük a buktát.10perc sülés
után fél dl tej és 1csomag vaníliás cukor keverékével meglocsolom a
buktákat majd visszatolom a sütőbe és készre sütöm.
Tipp: kakaós csigához:10dkg vaj,3-4evőkanál cukor,1evőkanál cukrozatlan kakaó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése