2013. január 21., hétfő

Lekváros bukta

lekvaros-bukta-fahejas-csiga.jpg

Tészta: 35dkg liszt,1 tojás,3 tetős evőkanál kristálycukor,2-2.5dl langyos tej,2dkg élesztő,1/2 mokkás kanál só,5dkg puha vaj vagy margarin
Töltelék:sütésálló lekvár
Csészébe szórjuk a cukrot és hozzáöntjük a langyos tejet,sót majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.Liszthez adjuk a tojást,az élesztős cukros tejet és a vajat majd alaposan kidolgozzuk.Megszórjuk kis liszttel,letakarjuk és langyos helyen kb.35-45 perc alatt a duplájára kelesztjük.Mikor megkelt lisztezett deszkán kicsit átdolgozzuk majd kinyújtjuk,négyzetekre vágjuk.A négyzetekre lekvárt helyezünk majd hasábra összehajtjuk és szorosan egymás mellé téve egy kivajazott tepsibe pakoljuk.Olvasztott vajjal megkenjük a bukták tetejét és oldalát is,letakarjuk és kb.fél órát kelesztjük még.Sütöbe tesszük-amit előzőleg nem kell bemelegíteni-viszont egy kis edénybe tehetünk vizet amit elhelyezhetünk a sütő aljában.175C-n kb.30 perc alatt megsütjük a buktát.10perc sülés után fél dl tej és 1csomag vaníliás cukor keverékével meglocsolom a buktákat majd visszatolom a sütőbe és készre sütöm.
 Tipp: kakaós csigához:10dkg vaj,3-4evőkanál cukor,1evőkanál cukrozatlan kakaó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése