2013. január 23., szerda

Meggyes piskóta

meggyes-piskota.jpg


Hozzávalók: 20dkg liszt,fél csomag sütőpor,4nagyobb tojás,20dkg cukor,fél deci forró víz,fél deci olaj,30-35dkg magozott meggy

A sütőt 175C-ra előmelegítjük.egy kb. 20x30cm-s formát alufóliával kibélelünk.

A liszthez keverjük a sütőport.A tojásokat kettéválasztjuk,majd egy csipet sóval robotgéppel kemény habbá verjük a fehérjét.A sárgájákat a cukorral jó habosra keverjük azután felváltva a vizet és az olajat 2-3 részletben hozzákeverjük.A sütőporos lisztet szintén több részletben a tojásos masszához keverjük.A magozott meggyet kissé kinyomkodjuk,majd egy fél evőkanál liszttel leszórjuk összekeverjük,így nem fog a gyümölcs mind a piskóta aljára süllyedni.Tepsibe öntjük a piskóta masszát,majd beleszórjuk a meggyet is.Sütőbe tesszük és kb.25perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése