
Hozzávalók: 20dkg liszt,fél csomag sütőpor,4nagyobb tojás,20dkg cukor,fél deci forró víz,fél deci olaj,30-35dkg magozott meggy
A sütőt 175C-ra előmelegítjük.egy kb. 20x30cm-s formát alufóliával kibélelünk.
A liszthez keverjük a sütőport.A tojásokat
kettéválasztjuk,majd egy csipet sóval robotgéppel kemény habbá verjük a
fehérjét.A sárgájákat a cukorral jó habosra keverjük azután felváltva a
vizet és az olajat 2-3 részletben hozzákeverjük.A sütőporos lisztet
szintén több részletben a tojásos masszához keverjük.A magozott meggyet
kissé kinyomkodjuk,majd egy fél evőkanál liszttel leszórjuk
összekeverjük,így nem fog a gyümölcs mind a piskóta aljára
süllyedni.Tepsibe öntjük a piskóta masszát,majd beleszórjuk a meggyet
is.Sütőbe tesszük és kb.25perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése