


Hozzávalók:
25dkg liszt,1,5dl langyos tej,3evőkanál kristálycukor,2dkg élesztő,5dkg
puha vaj,csipet só,1tojás,5dkg mazsola,1/2 citrom,vaj és egy
tojássárgája a lekenéshez
Szitáljuk a lisztet egy tálba és alakítsunk
ki benne egy mélyedést.Az élesztőt 2evőkanál langyos tejben 1 kiskanál
cukorral keverjük el,öntsük a mélyedésbe és szórjuk meg egy kis
liszttel.Amikor a liszt felszíne repedni kezd adjuk hozzá a többi tejet
és cukrot,a vajat,a sót és a tojást és dagasszuk ki kézzel vagy
géppel.30 percig letakarva kelesszük.
Áztassuk be a mazsolát langyos
vízbe.Reszeljük le a citrom héját és a lecsepegtetett mazsolával együtt
dolgozzuk össze a tésztával.Formáljunk 3 egyforma hosszú tekercset és
fonjuk copfba.Nyomjuk össze a végeket,kenjük meg felolvasztott
vajjal.Kelesszük még 20 percig majd kenjük meg tojássárgájával.Kenjünk
ki egy tepsit és süssük benne 200C-n kb. 40percig.
Tipp:
A tésztát mikor dagasztjuk érezzük,hogy kellhet még bele liszt,ezért én
még 2-3 evőkanállal szoktam hozzá tenni.Aki a mazsolát nem kedveli
természetesen elhagyhatja.Készítettem már úgy,hogy az egyik tekercshez
hozzádolgoztam még egy evőkanál kakaót is majd középre helyezve fontam
össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése