2013. január 24., csütörtök

Fekete tészta

kep0989.jpg

Valami piskótásat kívántunk már,így előkerült ez a kakaós süti,amit fahéjas szilvadzsemünkkel kentük meg.Ez az egyetlen süti amit gyerekként nyersen is megkóstoltam,mert már úgyis finom.:)Nagyon régen valamiért fekete tésztának neveztük el,ezért mi már csak hívjuk.Egyszerű és olcsó süti amit porcukorral vagy csokimázzal is lehet tálalni.

Hozzávalók: 25dkg cukor,5dkg ráma,1tojás,2,5dl tej,30dkg liszt,1csomag sütőpor,2 csapott evőkanál kakaópor,ízlés szerinti lekvár kb.1 üveg

Egy tálban a lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük.Másik tálban a cukrot a puha rámával és az egész tojással géppel kikeverjük,majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet és a kakaós lisztet.Sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30) öntjük és 175C-ra előmelegített sütőben kb. 25perc alatt megsütjük.Mikor kihűlt a süti akkor kettévágjuk és megkenjük lekvárral.Porcukorral meghinthetjük,de csokimázzal is megkenhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése