2013. január 24., csütörtök

Narancsos-mákos piskóta vaníliakrémmel

narancsos-makos-piskota.jpg


Drága testvéremnek névnapjára készítettem ezt a sütit.Jött egy ötlet,hogy a mák,a narancs és a vanília jó kis együttest alkotna és ebből született meg a fejemben ez a desszert.:)
Hozzávalók a piskótához: 4tojás(nagyméretű),20dkg cukor,17dkg liszt,3dkg darált mák,fél csomag sütőpor,0.5dl forró víz,0.5dl olaj,1narancs reszelt héja
Hozzávalók a krémhez: 1csomag vaníliás pudingpor,3dl tej,5evőkanál cukor,2csomag vaníliás cukor,1teáskanál vaníliaaroma,15dkg puha ráma

A sütőt 175C-ra előmelegítjük.

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat.A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük(3-4perc),majd a forró vizet és az olajat felváltva 2-3részletben hozzákeverjük.A lisztet a sütőporral,a darált mákkal,a reszelt narancshéjjal elkeverjük,majd ezt is több részletben a masszához keverjük a robotgéppel.A keményre vert tojásfehérjéket fakanállal óvatosan a masszához keverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe (20X30) öntjük a tésztát és kb.20perc alatt megsütjük.Ha elkészült kihűtjük,majd kettévágjuk.
A krémhez a ráma kivételével a hozzávalókból sűrű pudingot készítünk.A rámát habosra keverjük,majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük.
A piskóta felére rákenjük a krém 2/3-t,majd ráfektetjük a piskóta másik felét és bevonjuk a krémmel a tetejét és az oldalát is a süteménynek.
Díszíthetjük darált mákkal és reszelt narancshéjjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése