Hozzávalók a tésztához:50dkg liszt,25dkg ráma,1csomag sütőpor,1csomag vaníliás cukor,2evőkanál porcukor,2evőkanál joghurt,2evőkanál olaj,1tojás
Hozzávalók a töltelékhez:20dkg darált mák,20 dkg porcukor,2 csomag vaníliás cukor,1.5-2dl tej,kb. egy üveg lecsepegtetett meggybefőtt
A hozzávalókat egy nagy tálban összegyúrjuk,(a lisztet a kétféle cukorral és sütőporral elkeverjük belemorzsoljuk a rámát,majd jöhet a joghurt,olaj,tojás)majd a tésztát egy órára betesszük a hűtőbe.
A töltelékhez egy lábosba öntjük a darált mákot,a kétféle cukrot,a tejet és közepes lángon felfőzzük (kb.3perc).Kissé hűlni hagyjuk,majd hozzákeverjük a meggyet is.
A sütőt 185C-ra előmelegítjük.
4 részre szedjük a tésztát,minden egyes részt lisztezett deszkán téglalapra kinyújtunk(kb.30x25cm.),majd 12 kockára felvágunk.Minden kocka felére helyezünk a meggyes-mákos töltelékből,majd a tészta másik felét ráhajtjuk,körben lenyomkodjuk a széleit az ujjunkkal,majd villával is.Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és kb.13-15perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése