2013. január 21., hétfő

Csokitorta

csokitorta.jpg



Piskóta: 6tojás,30dkg cukor,30dkg liszt,1dl forró víz,1dl olaj,1csomag sütőpor
Csokikrém: 1csomag főzős csokipuding,fél liter tej,7evőkanál cukor,20dkg ráma,1evőkanál kakaópor

A tojássárgájákat a cukorral jó habosra keverjük robotgéppel majd több részletben felváltva hozzákeverjük az olajat és a forró vizet is.A liszthez keverjük a sütőport majd ezt is több részletben a tojásos-cukros masszához adjuk.A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.Fakanállal óvatosan a tojásos masszához keverjük majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 175C-ra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.
A csokikrémhez a pudingot a cukorral és a tejjel csomómentesen elkeverjük és pudingot főzünk belőle majd hűlni hagyjuk.A rámát habosra keverjük hozzáadjuk a kakaóport majd a kihűlt pudingot is.A piskótát kettévágjuk az egyik lapra kenjük a krém 2/3-t ráhelyezzük a másik lapot és a maradék krémmel körbekenjük a piskótát.Csokiforgáccsal díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése