Hozzávalók a piskótához:4 tojás,20 dkg porcukor,fél csomag sütőpor,15dkg liszt,5dkg darált dió,0,5dl forró víz,0,5dl olaj
Hozzávalók a krémhez: 15dkg darált dió,3 evőkanál tej,3cl rum,15dkg ráma,20dkg porcukor
Csokimázhoz: fél tábla étcsoki,1 evőkanál olaj
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat.A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük,majd 2-3részletben a forró vizet és az olajat hozzákeverjük.A liszthez adjuk a sütőport és a darált diót,elkeverjük,majd ezt is több részletben a tojássárgájás masszához keverjük.A kemény habbá vert fehérjét fakanállal óvatosan a masszához keverjük.A muffinformákat papírkapszlival kibéleljük(vagy vajjal kikenjük és liszttel beszórjuk) a sütőt 175C-ra előmelegítjük.A muffinformákat megtöltjük és kb.15perc alatt megsütjük a piskótákat.
A diókrémhez egy edénybe szórjuk a darált diót,a tejet,a rumot,majd felfőzzük pár perc alatt,aztán kihűtjük.A puha vajat a porcukorral habosra keverjük,majd a kihűlt dióval összedolgozzuk.
A kihűlt piskótát megtöltjük a diókrémmel,majd a tetejüket is vékonyan megkenjük a krémmel.Megtölthetjük úgy is,hogy a sütiket kettévágjuk,de habzsákból a süti közepébe szúrva is tölthetünk a krémből(én így tettem).
Étcsokit egy kis olajjal megolvasztunk,kis pöttyöket helyezünk a sütire.Egy fogvájóval belehúzunk minden pöttybe,így kis szívecske formákat kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése