
Hozzávalók: 20dkg étcsoki(lehetőleg min.50%-s),10dkg vaj,20dkg porcukor,3tojás,15dkg liszt,1teáskanál sütőpor,10dkg fehércsoki
A sütőt 175C-ra előmelegítjük.A tepsit
(nálam kb.20x30cm-s) kibéleljük sütőpapírral vagy alufóliával,de lehet
vajazni és lisztezni is.
Vízgőz felett az étcsokit a vajjal
felolvasztjuk.Egy tálban a lisztet a sütőporral és az apróra vágott
fehér csokival összekeverjük.Egy másik tálba szórjuk a cukrot,a
langyosra hűlt vajas-csokit hozzáöntjük,majd a tojásokat egyessével
belekeverjük (nem kell hozzá robotgép csak egy fakanál).Végül 3-4
részletben a sütőporos lisztet is a masszához keverjük.Kb. 18-20 perc
alatt megsütjük.Nem szabad túl sütni,ha kicsit ragadós marad a közepe és
berepedezik a teteje akkor jó.
Tipp: 10dkg málnát is adhatunk hozzá attól szép színt és kicsit pikáns ízt is kap.A málnát sütés előtt óvatosan keverjük a masszához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése