2013. január 22., kedd

Brownies

brownies-feher-csokival.jpg


Hozzávalók: 20dkg étcsoki(lehetőleg min.50%-s),10dkg vaj,20dkg porcukor,3tojás,15dkg liszt,1teáskanál sütőpor,10dkg fehércsoki

A sütőt 175C-ra előmelegítjük.A tepsit (nálam kb.20x30cm-s) kibéleljük sütőpapírral vagy alufóliával,de lehet vajazni és lisztezni is.
Vízgőz felett az étcsokit a vajjal felolvasztjuk.Egy tálban a lisztet a sütőporral és az apróra vágott fehér csokival összekeverjük.Egy másik tálba szórjuk a cukrot,a langyosra hűlt vajas-csokit hozzáöntjük,majd a tojásokat egyessével belekeverjük (nem kell hozzá robotgép csak egy fakanál).Végül 3-4 részletben a sütőporos lisztet is a masszához keverjük.Kb. 18-20 perc alatt megsütjük.Nem szabad túl sütni,ha kicsit ragadós marad a közepe és berepedezik a teteje akkor jó.
Tipp: 10dkg málnát is adhatunk hozzá attól szép színt és kicsit pikáns ízt is kap.A málnát sütés előtt óvatosan keverjük a masszához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése