2013. január 21., hétfő

Kakaós kalács

kakaos-kalacs.jpg
kakaos-kalacs.jpg


Tészta:35dkg liszt,1 tojás,3 tetős evőkanál kristálycukor,2-2.5dl langyos tej,2dkg élesztő,1/2 mokkás kanál só,5dkg puha vaj vagy margarin
Töltelék:  10dkg vaj,3-4evőkanál cukor,1 evőkanál cukrozatlan kakaó
Csészébe szórjuk a cukrot és hozzáöntjük a langyos tejet,sót majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.Liszthez adjuk a tojást,az élesztős cukros tejet és a vajat majd alaposan kidolgozzuk.Megszórjuk kis liszttel,letakarjuk és langyos helyen kb.35-45 perc alatt a duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk majd kinyújtjuk.A töltelékhez a vajat megolvasztjuk majd a cukrot és a kakaót hozzákeverjük.Elkenjük a tésztán, feltekerjük és egy kivajazott 26cm-s tortaformába helyezzük csigaformában.Olvasztott vajjal lekenjük  az oldalát is majd letakarjuk és még 30 percig kelesztjük.Sütöbe tesszük-amit előzőleg nem kell előmelegíteni-és 175C-n kb.30perc alatt megsütjük.
Tipp: A sütő aljára egy kis edénybe tehetünk vizet ez jót tesz a kelt tésztáknak.10perc sütés után 1csomag vaníliás cukor és fél deci tej keverékével lekenhetjük a tésztát majd visszatoljuk a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése