Tészta:35dkg
liszt,1 tojás,3 tetős evőkanál kristálycukor,2-2.5dl langyos tej,2dkg
élesztő,1/2 mokkás kanál só,5dkg puha vaj vagy margarin
Töltelék: 10dkg vaj,3-4evőkanál cukor,1 evőkanál cukrozatlan kakaó
Csészébe szórjuk a cukrot és hozzáöntjük a
langyos tejet,sót majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk
felfutni.Liszthez adjuk a tojást,az élesztős cukros tejet és a vajat
majd alaposan kidolgozzuk.Megszórjuk kis liszttel,letakarjuk és langyos
helyen kb.35-45 perc alatt a duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkán
kicsit átgyúrjuk majd kinyújtjuk.A töltelékhez a vajat megolvasztjuk
majd a cukrot és a kakaót hozzákeverjük.Elkenjük a tésztán, feltekerjük
és egy kivajazott 26cm-s tortaformába helyezzük csigaformában.Olvasztott
vajjal lekenjük az oldalát is majd letakarjuk és még 30 percig
kelesztjük.Sütöbe tesszük-amit előzőleg nem kell előmelegíteni-és 175C-n
kb.30perc alatt megsütjük.
Tipp:
A sütő aljára egy kis edénybe tehetünk vizet ez jót tesz a kelt
tésztáknak.10perc sütés után 1csomag vaníliás cukor és fél deci tej
keverékével lekenhetjük a tésztát majd visszatoljuk a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése