2013. január 24., csütörtök

Piskóta őszibarackos túrókrémmel

masolat---sut.jpg


Hozzávalók: 3tojás,15dkg cukor,15dkg liszt,0.5dl forró víz,0.5 dl olaj,fél csomag sütőpor
Túrókrém: 50dkg túró,2 csomag vaníliás cukor,4evőkanál porcukor,1evőkanál citromlé,1nagyobb méretű őszibarack,1 csomag vaníliás pudingpor,4evőkanál kristálycukor,3dl tej

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.Egy másik tálban a sárgájákat a cukorral habosra keverjük (3-5perc),majd 2-3 részletben hozzákeverjük a forró vizet és az olajat is.A liszthez keverjük a sütőport és szintén több részletben a masszához keverjük.Fakanálra váltunk és a fehérjét óvatosan a masszába forgatjuk.Egy kerek (kb.26-s) tortaformát kibélelünk sütőpapírral vagy alufóliával és beleöntjük a tésztát.175C-ra előmelegített sütőben kb.15-20 percig sütjük,majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vanília pudinghoz adjuk a kristálycukrot és a 3dl tejet,majd pudingot főzünk belőle amit szintén kihűtünk.A túrót áttörjük,hozzákeverjük a vaníliás cukrokat,a porcukrot,a citromlevet és a kihűlt vanília pudingot.Az őszibarackot meghámozzuk,elnegyedeljük és kockára vágjuk.A barackot beleforgatjuk a túrókrémbe.
A kihűlt piskótát kiszedjük a formából,tálra helyezzük,majd a túrókrémmel megkenjük.Tetejét díszíthetjük szeletekre vágott szilvával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése