2013. január 22., kedd

Piskóta aszalt szilvával,dióval és csokival







Piskóta: 4tojás,20dkg cukor,20dkg liszt,fél dl forró víz,fél dl olaj,fél csomag sütőpor,6-8 szem aszalt szilva,egy marék dió,3-5dkg csoki (ét vagy tejcsoki)
Csokimáz: 15dkg étcsoki,1-2 evőkanál olaj

Sütőt 175C-ra előmelegítjük,a tepsit kibéleljük fóliával vagy sütőpapírral.

A tojások sárgáját a cukorral géppel habosra keverjük,majd 2-3 részletben a forró vizet és az olajat is hozzákeverjük.A lisztet a sütőporral elvegyítjük és ezt is 2-3 részletben a masszához adjuk.A szilvát,diót és csokit apró darabokra vágjuk megszórjuk egy teáskanál liszttel és a masszába keverjük.Egy másik tálban a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük,majd fakanállal óvatosan a tojásos masszához keverjük.Tepsibe öntjük és kb.20 perc alatt megsütjük.Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit amihez az olajat is hozzáadjuk.Ha kihűlt a piskóta akkor a csokimázzal bevonjuk.
Tipp:  A piskóta sütésekor a sütő ajtaját 10 percig ne nyissuk ki,mert összeeshet a tészta.Tűpróbával ellenőrizhetjük,hogy átsűlt-e a piskóta.(Hústűvel vagy hurkapálcával,vagy fogvájóval a piskóta közepébe szúrunk és ha nem ragad rá a massza akkor megsült a süti)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése