Piskóta: 4tojás,20dkg cukor,20dkg liszt,fél dl forró víz,fél dl olaj,fél csomag sütőpor,6-8 szem aszalt szilva,egy marék dió,3-5dkg csoki (ét vagy tejcsoki)
Csokimáz: 15dkg étcsoki,1-2 evőkanál olaj
Sütőt 175C-ra előmelegítjük,a tepsit kibéleljük fóliával vagy sütőpapírral.
A tojások sárgáját a cukorral géppel
habosra keverjük,majd 2-3 részletben a forró vizet és az olajat is
hozzákeverjük.A lisztet a sütőporral elvegyítjük és ezt is 2-3
részletben a masszához adjuk.A szilvát,diót és csokit apró darabokra
vágjuk megszórjuk egy teáskanál liszttel és a masszába keverjük.Egy
másik tálban a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük,majd
fakanállal óvatosan a tojásos masszához keverjük.Tepsibe öntjük és kb.20
perc alatt megsütjük.Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit amihez az
olajat is hozzáadjuk.Ha kihűlt a piskóta akkor a csokimázzal bevonjuk.
Tipp:
A piskóta sütésekor a sütő ajtaját 10 percig ne nyissuk ki,mert
összeeshet a tészta.Tűpróbával ellenőrizhetjük,hogy átsűlt-e a
piskóta.(Hústűvel vagy hurkapálcával,vagy fogvájóval a piskóta közepébe
szúrunk és ha nem ragad rá a massza akkor megsült a süti)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése