2013. január 22., kedd

Kakaós piskóta tekercs meggyel

meggyes-kakaos-piskotatekercs.jpg kakaos-piskotatekercs-meggyel.jpg


Kakaós piskóta meglocsolva egy kis rumos-meggy likőrrel,megkenve olvasztott étcsokival,majd tejszínhab és sok-sok meggy.Finom lett,így a képen látható adag kb.15 percig tartott.:)

Piskóta: 4tojás,12,5dkg liszt,1evőkanál kakaópor,12,5 dkg porcukor,1teáskanál vaníliaaroma,2teáskanál meleg víz
Piskóta locsolásáshoz: 3evőkanál a meggybefőtt levéből,2evőkanál meggylikőr,1teáskanál rumaroma
Töltelék: 2dl tejszínhab,1evőkanál porcukor,1habfixáló,10dkg étcsoki,fél üveg meggybefőtt,

Sütőt 190C-ra előmelegítjük.
A tojásokat a porcukorral 5percig habosra keverjük,majd hozzáadjuk a vaníliaaromát és a vizet.A liszthez szitáljuk a kakaóport azután fakanállal óvatosan a tojásos masszába keverjük.Nagy tepsibe(gáztepsi) sütőpapírt teszünk,beleöntjük a masszát és kb.12-15 perc alatt megsütjük a piskótát.Vizes konyharuhára borítjuk a piskótát majd feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A meggylikőrt,rumaromát és a meggybefőtt levét összekeverjük és a kihűlt piskótát miután óvatosan kitekertük meglocsoljuk vele.Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk majd elkenjük a piskótán.A tejszínhabhoz adjuk a cukrot elkezdjük felverni aztán a habfixálót is hozzáadjuk és habbá verjük.A tejszínhab 2/3-t a piskótára kenjük majd megszórjuk a lecsepegtetett meggyel és feltekerjük.A maradék tejszínhabbal körbekenjük a piskótát.Meggyszemekkel és reszelt csokival díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése