
Hozzávalók a piskótához: 2tojás,10dkg liszt,10dkg cukor,0,3dl forró víz,0,3dl olaj,2teáskanál sütőpor
Krém: 2csomag puncsos pudingpor,8dl tej,10dkg cukor,5dkg mazsola,5dkg kandírozott narancshéj,15dkg margarin
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat.Fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.A sárgájákat a cukorral habosra keverjük,majd felváltva 2részletben hozzáadjuk a forró vizet és az olajat.A lisztet a sütőporral elkeverjük,majd ezt is több részletben a masszához keverjük.A habbá vert fehérjét fakanállal óvatosan a masszába forgatjuk,majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és kb.15perc alatt 175C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük és pudingot főzünk belőle.A tűzről levett pudinghoz keverjük a mazsolát,a narancshéjat,majd a kockára vágott margarint míg fel nem olvad.Kihűtjük.
A kihűlt piskótából elkezdünk "szabászkodni".Egy őzgerinc formát meghintáztatunk a piskótán ez lesz majd amivel kibéleljük.A másik lapot úgy kapjuk,hogy a formát egyenes aljával helyzzük a tésztára ez lesz amivel befedjük.A kimaradt piskóta pedig majd a két krém réteg közé kerül.
Az őzferinc formát folpackkal kibéleljük,belehelyezzük a nagyobb piskóta lapot,majd jön a krém fele aztán a kis piskóta lap,majd a krém másik fele,végül a piskóta lezárásnak.Folpackkal körbe tekerjük és hűtőbe tesszük.Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése