2013. január 22., kedd

Töltött kiflik

masolat---kep0206.jpg toltott-kiflik.jpg


Hozzávalók: 50dkg liszt,25dkg ráma,1tojás,1csomag vaníliás cukor,1csomag sütőpor,2evőkanál cukor,2evőkanál joghurt,2evőkanál olaj
Töltelék: sütésálló lekvár

Egy tálban a lisztet összemorzsoljuk a vajjal,majd a többi hozzávalót is a tálba tesszük.Összegyúrjuk,4 részre vágjuk,egyesével folpackba csomagoljuk és 1órára hűtőbe tesszük.Miután pihent a tészta lisztezett deszkán kb:25-28cm átmérőjű köröket formálunk.Egy körből 12cikkelyt vágunk,majd megtöltjük és a szélesebb oldalánál fogva feltekerjük,a két végét kissé behajtva kiflit formázunk belőle.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,egymástól kis távolságot hagyva és 200C-ra előmelegített sütőben kb.15-17 perc alatt megsütjük.
48db. lesz belőle

Tipp:csokis:olvasztott tej vagy étcsokival is megkenhetjük,fahéjas:a kis cikkelyeket olvasztott vajjal lekenjük majd fahéjjal kevert cukorral(én barna cukorral szoktam) meghintjük,mogyorókrémes:nem kört hanem téglalapot nyújtok azt kis négyzetekre vágom,majd a közepükre teszek fél teáskanálnyi mogyorókrémet és a 2-2 szembelévő sarkakat összecsípve lezárom,gesztenyés:a gesztenyemasszához(1csomag) adok 2evőkanál tejet vagy tejszínt,kicsi rumot vagy egy teáskanál rum aromát,összekeverem és ezzel tölthetem akár a kis cikkeket akár a kis négyzeteket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése