Hozzávalók
Tésztához:
5 tojás
30 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
24 dkg liszt
1dl olaj
A barackos morzsához:
20 dkg babapiskóta
25 barack lekvár
0,5 dl rum
0,5 dl tej
A kókuszkrémhez:
20 dkg kókuszreszelék
4dl tej
20 dkg vaj
5 dkg porcukor
A díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé
1,A tojásokat verjük habosra a cukorral és 0,5 dl hideg vízzel.
Felváltva keverjük bele a sütőporral elvegyített lisztet és az olajat.Simítsuk a masszát beolajozott,kilisztezett tepsibe,és előmelegített sütőben,180C-n süssük kb.25 percig.
2,Az összetört babapiskótát tegyük tálba.Adjuk hozzá a lekvárt,a rumot,a tejet,és morzsoljuk a sütire.
3,A kókuszkrémhez tegyük fazékba a kókuszreszeléket.Öntsük fel a hideg tejjel,adjuk hozzá a cukrot és kevergetve főzzük 5 percig.Adjuk hozzá a feldarabolt vajat,és keverjük,amíg fel nem olvad benne.Az így kapott krémet simítsuk a morzsarétegre.
4,Az étcsokit tegyük zacskóba és forró vízben olvasszuk meg.Vágjuk le a nylon tasak egyik sarkát,rács alakban nyomjuk a csokit a krémre,majd tálalásig tegyük a sütit a hűtőbe.
Tésztához:
5 tojás
30 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
24 dkg liszt
1dl olaj
A barackos morzsához:
20 dkg babapiskóta
25 barack lekvár
0,5 dl rum
0,5 dl tej
A kókuszkrémhez:
20 dkg kókuszreszelék
4dl tej
20 dkg vaj
5 dkg porcukor
A díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé
1,A tojásokat verjük habosra a cukorral és 0,5 dl hideg vízzel.
Felváltva keverjük bele a sütőporral elvegyített lisztet és az olajat.Simítsuk a masszát beolajozott,kilisztezett tepsibe,és előmelegített sütőben,180C-n süssük kb.25 percig.
2,Az összetört babapiskótát tegyük tálba.Adjuk hozzá a lekvárt,a rumot,a tejet,és morzsoljuk a sütire.
3,A kókuszkrémhez tegyük fazékba a kókuszreszeléket.Öntsük fel a hideg tejjel,adjuk hozzá a cukrot és kevergetve főzzük 5 percig.Adjuk hozzá a feldarabolt vajat,és keverjük,amíg fel nem olvad benne.Az így kapott krémet simítsuk a morzsarétegre.
4,Az étcsokit tegyük zacskóba és forró vízben olvasszuk meg.Vágjuk le a nylon tasak egyik sarkát,rács alakban nyomjuk a csokit a krémre,majd tálalásig tegyük a sütit a hűtőbe.
Tipp
A csokit gőz felett is felolvaszthatjuk majd kanál segítségével is a
sütire leht csorgatni.Ha forró vízbe mártott késel szeleteljük fel akkor
nem törik össze rajta a csokoládé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése