
Hozzávalók: 30dkg liszt,10dkg vaj,1 csomag sütőpor,1teáskanál só,1mokkáskanál őrölt bors,1tojás,0,5dl tej,szezámmag a leszóráshoz
A sütőt 190C-ra előmelegítjük.
Egy tálban a lisztet a sütőporral elkeverjük,kockára vágott vajat elmorzsoljuk benne.A sót,borsot,tejet,tojást is hozzáadjuk,majd összegyúrjuk.Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és keskeny csíkokat vágunk.Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk,megszórjuk szezámmaggal,majd kb.10-12 perc alatt megsütjük.
Tipp: Kis pereceket is készíthetünk akkor a tésztából vékony hengereket nyújtunk majd pereccé formáljuk.A lisztet felezni szoktam,azaz 15dkg liszt,15dkg rétesliszt.A tojást egy pohárban felverem majd egy evőkanálnyit félreteszek és a többit adom a tésztához.A félretett tojással mielőtt csíkokat vágnék lekenem a tésztát aztán szórom le a szezámmaggal,majd teszem a rudakat a tepsibe sülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése