Hozzávalók: 60 dkg sárgabarack,15dkg cukor,15dkg puha vaj,3tojás,17dkg liszt,1teáskanál őrölt fahéj,1 csomag sütőpor,2 evőkanál tej
Tetejére: 1evőkanál porcukor,1teáskanál őrölt fahéj
A vajat a cukorral habosra keverjük,majd egyenként hozzákeverjük a
tojássárgájákat,valamint a 2evőkanál tejet.A liszthez adjuk a sütőport
és a fahéjat,elkeverjük azután több részletben a vajas masszához
keverjük.A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük,majd
óvatosan beleforgatjuk a masszába.Egy 20x30-s tepsit sütőpapírral vagy
alufóliával kibélelünk,beleöntjük a tésztát és a hámozott felezett
sárgabarackokkal szépen kirakjuk a tetejét.Egy evőkanál porcukor és egy
teáskanál fahéj keverékével megszórjuk a tésztát,majd 180C-ra
előmelegített sütőben kb. 30perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése