2013. január 23., szerda

Sárgabarackos pite/süti

kep0185.jpg


Hozzávalók: 60 dkg sárgabarack,15dkg cukor,15dkg puha vaj,3tojás,17dkg liszt,1teáskanál őrölt fahéj,1 csomag sütőpor,2 evőkanál tej
Tetejére: 1evőkanál porcukor,1teáskanál őrölt fahéj

A vajat a cukorral habosra keverjük,majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat,valamint a 2evőkanál tejet.A liszthez adjuk a sütőport és a fahéjat,elkeverjük azután több részletben a vajas masszához keverjük.A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük,majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.Egy 20x30-s tepsit sütőpapírral vagy alufóliával kibélelünk,beleöntjük a tésztát és a hámozott felezett sárgabarackokkal szépen kirakjuk a tetejét.Egy evőkanál porcukor és egy teáskanál fahéj keverékével megszórjuk a tésztát,majd 180C-ra előmelegített sütőben kb. 30perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése