
Hozzávalók: 4tojás,6evőkanál cukor,1csapott evőkanál liszt,1liter tej,1vanília rúd kikapart belseje vagy 3csomag vaníliás cukor
4tojássárgáját 4evőkanál cukorral és a
csapott evőkanál liszttel jó habosra kikeverünk.4tojásfehérjét egy
csipet sóval elkezdünk habbá verni,majd hozzáadunk 2 evőkanál cukrot is
és jó kemény habbá verjük.Kb.6-7 dl tejet felforralunk,beleszaggatjuk a
habgaluskákat.Ha feljönnek a galuskák a tej tetejére akkor
megfordítjuk,majd pár másodperc múlva szűrőlapáttal egy nagy tálba
szedjük.A maradék hideg tejet a sárgájás krémhez adjuk,elkeverjük majd a
forró tejhez öntjük,jöhet bele a kikapargatott vanília is./Ha vaníliás
cukrot teszünk bele akkor azt a kész madártejhez adjuk mikor már nem
főzzük/.A lángot mérsékeljük a tej alatt míg elkeverjük a sárgájás
krémmel,majd folyamatos keverés mellett besűrítjük a madártejet.Kicsit
már emelhetünk a lángon is.Ha kész akkor a fehérje habokra öntjük a
tálba,megvárjuk míg kihűl,majd hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése