2013. január 23., szerda

Madártej

madartej.jpg


Most már a madártej is letudva ugyanis ezt még nem készítettem.Jó hidegen ebben a melegben,vissza kell ám fogni magunkat,hogy ne egyszerre tüntessük el az egész mennyiséget!:)
Hozzávalók: 4tojás,6evőkanál cukor,1csapott evőkanál liszt,1liter tej,1vanília rúd kikapart belseje vagy 3csomag vaníliás cukor

4tojássárgáját 4evőkanál cukorral és a csapott evőkanál liszttel jó habosra kikeverünk.4tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdünk habbá verni,majd hozzáadunk 2 evőkanál cukrot is és jó kemény habbá verjük.Kb.6-7 dl tejet felforralunk,beleszaggatjuk a habgaluskákat.Ha feljönnek a galuskák a tej tetejére akkor megfordítjuk,majd pár másodperc múlva szűrőlapáttal egy nagy tálba szedjük.A maradék hideg tejet a sárgájás krémhez adjuk,elkeverjük majd a forró tejhez öntjük,jöhet bele a kikapargatott vanília is./Ha vaníliás cukrot teszünk bele akkor azt a kész madártejhez adjuk mikor már nem főzzük/.A lángot mérsékeljük a tej alatt míg elkeverjük a sárgájás krémmel,majd folyamatos keverés mellett besűrítjük a madártejet.Kicsit már emelhetünk a lángon is.Ha kész akkor a fehérje habokra öntjük a tálba,megvárjuk míg kihűl,majd hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése