2013. január 23., szerda

Tarka piskóta körtével és csokival

kortes-suti.jpg


Volt itthon pár szem körte,gondoltam hasznosítom....:)
Hozzávalók: 3nagyobb méretű tojás,15dkg cukor,15 dkg liszt,0.5dl forró víz,0.5dl olaj,fél csomag sütőpor2evőkanál kakaópor,4 körte,3 kocka étcsoki,pici fahéj

A körtéket meghámozzuk negyedeljük,kivesszük a magházukat,majd szeletekre vágjuk és egy kis fahéjjal meghintjük.Az étcsokit apróra vágjuk.A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.Egy másik tálban a cukrot a tojássárgájákkal jó habosra keverjük(kb. (3-5perc) majd a forró vizet és az olajat 2-3 részletben felváltva hozzákeverjük.A liszthez adjuk a sütőport és szintén több részletben a masszához keverjük.Fakanálra váltunk és óvatosan belekeverjük  a kemény habbá vert fehérjét is.A masszát elfelezzük és az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport.Sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30cm) öntjük először a sima tésztát,majd rá a kakaós tésztát.Fakanál nyelével hullámokat húzunk a masszában(ettől lesz tarka),majd a szeletekre vágott körtéket belenyomkodjuk,az apróra vágott étcsokit pedig rászórjuk.175C-ra előmelegített sütőben kb.20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése