2013. január 23., szerda

Isler

isler.jpg

Vagyunk egy páran áprilisi szülinaposok.A hónap utolsó ünnepeltjét megkérdeztem milyen tortát szeretne.A válasz az volt,hogy ne fáradjak nem fontos elég lesz egy isler is.Na nekem se kellett több,gondoltam kitolok vele,így született meg ez az óriás isler /30cm/ :).Felezve sárgabarack és fahéjas szilva dzsemmel.

Hozzávalók: 40dkg liszt,30dkg ráma,20dkg porcukor,20dkg darált dió
Töltelék: ízlés szerinti lekvár
Máz: gőz felett megolvasztunk 10dkg étcsokit egy evőkanál olajjal

A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk,majd fél órára betesszük a hűtőbe.Pihentetés után vékonyra kinyújtjuk,tetszőleges méretű köröket szaggatunk.Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a korongokat,majd 175C-ra előmelegített sütőben kb.10perc alatt megsütjük.Mikor kihűltek lekvárral "összeragasztunk" 1-1 korongot.Olvasztott csokival bevonjuk a korongok tetejét és hagyjuk a mázat megszilárdulni rajta.
Ebből az adagból egy óriás isler (képen) és 25db mini isler készült.
Tipp: A diótól lesz omlós és puha,de ha valaki nem szereti ilyen puhán az kevesebb diót tegyen a tésztába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése