2013. január 21., hétfő

Diós/mogyorós copf

dios-copf.jpg



Kicsit macerás volt,de épp ráértem.:)
Tészta: 30dkg liszt,1teáskanál sütőpor,10dkg cukor,1csomag vaníliás cukor,10dkg puha vaj,15dkg tejföl
Töltelék: 20dkg darált dió vagy mogyoró,10dkg cukor,1tojás,1tojásfehérje,2evőkanál víz
Lekenéshez: 1tojássárgája,1 teáskanál tej  Sütés után: 2evőkanál sárgabarack lekvár,1 evőkanál víz

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük robotgéppel alacsony,majd legmagasabb fokozaton 2perc alatt összedolgozzuk,hengerré formáljuk.
A töltelékhez az összes hozzávalót egy tálba tesszük és összekeverjük
A tésztát lisztezett deszkán 40x35cm-s téglalappá kinyújtjuk.Egyenletesen megkenjük a töltelékkel a szélén 1cm-nyi részt üresen hagyunk.A tésztát hosszabbik oldalánál fogva lazán feltekerjük.Középen kettévágjuk és a két tészta tekercset összefonjuk majd a két végét erősen összecsiptetjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.Tojássárgáját a tejjel kikeverjük és bekenjük vele a copf tetejét.180C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 40 perc alatt megsütjük.
A sárgabarack lekvárt a vízzel elkeverjük és felmelegítjük.A mogyorós copfot mikor kivettük a sütőből megkenjük a lekvárral.
Tipp: dióval készítve egy teáskanál vanília aromát tettem a töltelékhez,ha mogyoróval készítjük akkor egy teáskanál mandula aromát tehetünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése