
Hozzávalók a piskótához: 4 nagyméretű tojás,20dkg porcukor,20dkg liszt,0.6dl forró víz,0.6dl olaj,fél csomag sütőpor
Hozzávalók a szilvakrémhez: 60dkg szilva,5dl. víz,egy teáskanál őrölt fahéj,1 csomag vaníliás pudingpor
Hozzávalók a vaníliakrémhez: 1csomag vaníliás pudingpor,3dl. tej,15dkg ráma,10dkg porcukor,1csomag vaníliás cukor
Csokimáz: 10dkg étcsoki,1-2 evőkanál olaj
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.A
fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.A tojások sárgáját a
cukorral 3-5 perc alatt habosra keverjük,majd a forró vizet és az olajat
2-3 részletben felváltva hozzákeverjük.A lisztet a sütőporral
elkeverjük és szintén több részletben a tojásos masszához keverjük.A
kemény habbá vert fehérjét fakanállal óvatosan hozzákeverjük.Alufóliával
vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30cm) öntjük és 175C-ra
előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a piskótát.Ha megsült
kihűtjük és 3 lapra vágjuk.
A szilvakrémhez a szilvákat kimagozzuk és
apróra vágjuk.Egy edénybe beleöntjük a vizet,hozzáadjuk a szilvát és az
őrölt fahéjat,majd puhára főzzük a szilvát.Félreteszünk a levéből 3dl-t
és leszűrjük a szilvát.A vaníliás pudingporból a 3dl. szilvalével
pudingot főzünk.A szilvadarabokat a kész pudinghoz adjuk és hűtjük.
A vaníliakrémhez a pudingporból és tejből
pudingot főzünk.A puha rámát a porcukorral,vaníliás cukorral habosra
keverjük,majd a kihűlt pudingot is belekeverjük.
A csokimázhoz az apróra tört étcsokit az olajjal egy lábosban vízgőz felett megolvasztjuk és összekeverjük.
A süti összeállítása:Az alsó piskótalapra a szilvás krémet kenjük,majd a második piskótalap következik amire a vaníliás krémet kenjük,végül befedjük a harmadik piskótalappal.A
csokimázat elkenjük rajta és hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése