2013. január 24., csütörtök

Szilvás-vaníliakrémes piskóta

masolat--2----kep0673.jpg


Na ez a süti nagy kedvenc és rég készítettem,de tegnap este nekiláttam.Eredetileg mézes lapok lennének megtöltve,de arra már kevés volt az idő estefelé,ezért maradt a piskóta és úgy érzem így se okozott csalódást.:)
Hozzávalók a piskótához: 4 nagyméretű tojás,20dkg porcukor,20dkg liszt,0.6dl forró víz,0.6dl olaj,fél csomag sütőpor
Hozzávalók a szilvakrémhez: 60dkg szilva,5dl. víz,egy teáskanál őrölt fahéj,1 csomag vaníliás pudingpor
Hozzávalók a vaníliakrémhez: 1csomag vaníliás pudingpor,3dl. tej,15dkg ráma,10dkg porcukor,1csomag vaníliás cukor
Csokimáz: 10dkg étcsoki,1-2 evőkanál olaj

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.A tojások sárgáját a cukorral 3-5 perc alatt habosra keverjük,majd a forró vizet és az olajat 2-3 részletben felváltva hozzákeverjük.A lisztet a sütőporral elkeverjük és szintén több részletben a tojásos masszához keverjük.A kemény habbá vert fehérjét fakanállal óvatosan hozzákeverjük.Alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30cm) öntjük és 175C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a piskótát.Ha megsült kihűtjük és 3 lapra vágjuk.
A szilvakrémhez a szilvákat kimagozzuk és apróra vágjuk.Egy edénybe beleöntjük a vizet,hozzáadjuk a szilvát és az őrölt fahéjat,majd puhára főzzük a szilvát.Félreteszünk a levéből 3dl-t és leszűrjük a szilvát.A vaníliás pudingporból a 3dl. szilvalével pudingot főzünk.A szilvadarabokat a kész pudinghoz adjuk és hűtjük.
A vaníliakrémhez a pudingporból és tejből pudingot főzünk.A puha rámát a porcukorral,vaníliás cukorral habosra keverjük,majd a kihűlt pudingot is belekeverjük.
A csokimázhoz az apróra tört étcsokit az olajjal egy lábosban vízgőz felett megolvasztjuk és összekeverjük.

A süti összeállítása:Az alsó piskótalapra a szilvás krémet kenjük,majd a második piskótalap következik amire a vaníliás krémet kenjük,végül befedjük a harmadik piskótalappal.A csokimázat elkenjük rajta és hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése