2013. január 24., csütörtök

Almás keksz

almas-keksz.jpg

Ez egy olyan keksz ami puha,omlós és Virág szerint nagyon finom.Ha rajtunk múlt volna akkor ma már egy szem se lenne belőle...:)
Hozzávalók: 30dkg alma,2evőkanál citromlé,1csomag vaníliás cukor,10 dkg vaj,10 dkg porcukor,20dkg liszt,fél csomag sütőpor,fél teáskanál szódabikarbóna,1teáskanál őrölt fahéj,10dkg darált dió,csipet só

Az almát meghámozzuk,majd durvára lereszeljük (káposzta reszelő rész) hozzáadjuk a citromlét,a vaníliás cukrot,majd 5 perc alatt felfőzzük aztán kihűtjük.Vajat a porcukorral kikeverjük,a lisztet,sütőport,szódabikarbónát,fahéjat,csipet sót és a darált diót is hozzáadjuk valamint a reszelt almát is belekeverjük.Összedolgozzuk,kis halmokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsibe amiket kissé le is nyomkodunk.180C-ra előmelegített sütőben kb.10-15 perc alatt megsütjük a kekszeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése