2013. január 22., kedd

Csokis láva süti

csokis-lava-suti.jpg


Hozzávalók:(4adaghoz):20dkg étcsoki(legalább 50%-s),2tojás,4dkgliszt,4dkg cukor+a forma kiszórásához,4dkg vaj+a forma kikenéséhez

Vízgőz felett a darabokra tört csokit a vajjal megolvasztjuk,majd hagyjuk hűlni.A tojásokat a cukorral habosra keverjük azután hozzáadjuk a vajas-csokis masszát és elkeverjük.A lisztet hozzászitáljuk és addig keverjük míg egynemű masszát kapunk.
A hőálló formákat kivajazzuk,majd cukorral kiszórjuk.A formákat 3/4-ig töltjük a masszával aztán hűtőbe tesszük,míg meg nem dermed (kb.20perc).
Sütőt 200C-ra előmelegítjük és kb. 8-12perc alatt megsütjük a sütit.Ezt közvetlen a tálalás előtt tegyük meg.

Tipp: Amikor először készítettem nem volt még porcelán formám így jobb híjján kávés csészében készítettem el ami persze bírta a hőt.Sütés közben lehet ellenőrizni,mert akkor jó ha a tetején már érzékelhető a kéreg.Ha túlsütjük akkor a belseje is kiszárad,de itt az a cél,hogy a ropogós kérget megbontva olvadt csokit találjunk.Mielőtt kiborítjuk a formából egy késsel körbevághatjuk,hogy könnyebben elengedje a forma oldalát,majd ráborítunk egy tányért a tetejére és azzal együtt visszafordítjuk.Fagylalttal és gyümölccsel is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése