2013. január 21., hétfő

Kapros-túrós lepény

 kapros-turos-lepeny.jpg


Tészta: 10dkg liszt,10 dkg rétesliszt,1,5dkg élesztő,1 teáskanál kristálycukor,2dkg vaj,1tojás,1dl tej,csipet só
Töltelék: 2tojássárgája,3tojásfehérje,1evőkanál búzadara,50dkg túró,2evőkanál tejföl,2evőkanál porcukor,1/2 teáskanál só,egy csokor apróra vágott kapor,1tojássárgája+1 evőkanál tejföl a lekenéshez
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.A vajat a lisztben elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval együtt dagasztjuk.Letakarjuk majd duplájára kelesztjük kb.30-40 perc alatt.Lisztezett deszkán a tepsi méretére kinyújtjuk és a kivajazott tepsibe helyezzük.Míg újból kel kicsit addig elkészítjük a tölteléket.
Töltelékhez a 2tojássárgáját a cukorral habosra keverjük majd a túrót és a búzadarát is hozzákeverjük.Sózzuk,beletesszük az apróra vágott kaprot.3tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és fakanállal óvatosan a túróhoz keverjük.A tésztára simítjuk a tölteléket és 200C-ra előmelegített sütőbe tesszük.20 perc sütés után tejföllel kikevert tojássárgájával lekenjük és még kb.5-10 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése