2013. január 22., kedd

Kávés-meggyes tiramisu

kaves-meggyes-tiramisu.jpg


Lehet furcsa párosításnak tűnik,de én már csak olyan vagyok aki szeret improvizálni.A citromos tiramisu és most ez a kávés-meggyes is így született.:)
Krém: 2tojás,25dkg mascarpone,2 evőkanál porcukor,1evőkanál forró víz
Tetejére: kakaópor
Továbbá: 1doboz babapiskóta /20dkg/,fél üveg magozott meggybefőtt
Mártogatáshoz: 1,5-2dl fekete kávé,1evőkanál rum, meggyeshez: 1dl meggybefőtt lé,1 teáskanál rum vagy rum aroma

A tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.A tojássárgájákat a mascarponéval elkeverjük.Forró vízben elkeverjük a cukrot,majd a mascarponés krémhez adjuk és elkeverjük vele.A felvert tojásfehérjét óvatosan a krémbe forgatjuk.3evőkanálall a krémből félreteszünk.A babapiskóta harmadát először a kávéban mártogatjuk meg és rakjuk le,majd jön rá a krém fele,aztán a következő sor piskótát a meggy lében forgatjuk meg és rakjuk sorba,majd jön a krém másik fele amire a meggy szemeket elhelyezzük,végül a maradék piskótát újból a kávéban forgatjuk meg és lerakjuk a harmadik réteget.A félretett krémet elsimítjuk rajta,majd vastagon megszórjuk kakaóporral és hűtőbe tesszük.
4-6 adag lesz belőle

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése