
Krém: 2tojás,25dkg mascarpone,2 evőkanál porcukor,1evőkanál forró víz
Tetejére: kakaópor
Továbbá: 1doboz babapiskóta /20dkg/,fél üveg magozott meggybefőtt
Mártogatáshoz: 1,5-2dl fekete kávé,1evőkanál rum, meggyeshez: 1dl meggybefőtt lé,1 teáskanál rum vagy rum aroma
A tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjéket
csipet sóval kemény habbá verjük.A tojássárgájákat a mascarponéval
elkeverjük.Forró vízben elkeverjük a cukrot,majd a mascarponés krémhez
adjuk és elkeverjük vele.A felvert tojásfehérjét óvatosan a krémbe
forgatjuk.3evőkanálall a krémből félreteszünk.A babapiskóta harmadát
először a kávéban mártogatjuk meg és rakjuk le,majd jön rá a krém
fele,aztán a következő sor piskótát a meggy lében forgatjuk meg és
rakjuk sorba,majd jön a krém másik fele amire a meggy szemeket
elhelyezzük,végül a maradék piskótát újból a kávéban forgatjuk meg és
lerakjuk a harmadik réteget.A félretett krémet elsimítjuk rajta,majd
vastagon megszórjuk kakaóporral és hűtőbe tesszük.
4-6 adag lesz belőle
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése