2013. január 22., kedd

Gyümölcsös piskóta

gyumolcsos-piskota.jpg


Hozzávalók: 4tojás,20dkg cukor,20dkg liszt,fél csomag sütőpor,0,5dl forró víz,0,5dl olaj,csipet só,kb.20-30dkg. vegyes gyümölcs,5dkg apróra vágott csoki/ét vagy tejcsoki/

A sütőt 175C-ra előmelegítjük.A tojássárgáját a cukorral jó 5percig robotgéppel habosra keverjük.A forró vizet és az olajat 2-3részletben hozzákeverjük,majd a sütőporral elkevert lisztet is több részletben a masszához keverjük.Egy másik tálban a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.Egy fakanállal a fehérje habot óvatosan elkeverjük a tojásos masszával.A  gyümölcsöket és az apróra vágott csokit egy pici liszttel leszórjuk és ezt is óvatosan a masszához adjuk.Sütőpapírral/fóliával bélelt tepsibe/kb. 20x30/ öntjük és kb.20 perc alatt megsütjük.Mikor kihűlt kockákra vágjuk és tetszés szerint meghinthetjük porcukorral is.

Tipp: A gyümölcs lehet friss,fagyasztott vagy befőtt is,épp mi van otthon.Ha befőttet vagy fagyasztott gyümölcsöt használunk akkor csepegtessük le amennyire lehet,hogy ne áztassa el a piskótát.Ha szilvát vagy sárga/őszibarackot teszünk bele akkor felezzük vagy negyedeljük attól függően milyen nagy a gyümölcs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése