
Hozzávalók:
4tojás,20dkg cukor,20dkg liszt,fél csomag sütőpor,0,5dl forró víz,0,5dl
olaj,csipet só,kb.20-30dkg. vegyes gyümölcs,5dkg apróra vágott csoki/ét
vagy tejcsoki/
A sütőt 175C-ra előmelegítjük.A
tojássárgáját a cukorral jó 5percig robotgéppel habosra keverjük.A forró
vizet és az olajat 2-3részletben hozzákeverjük,majd a sütőporral
elkevert lisztet is több részletben a masszához keverjük.Egy másik
tálban a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.Egy
fakanállal a fehérje habot óvatosan elkeverjük a tojásos masszával.A
gyümölcsöket és az apróra vágott csokit egy pici liszttel leszórjuk és
ezt is óvatosan a masszához adjuk.Sütőpapírral/fóliával bélelt
tepsibe/kb. 20x30/ öntjük és kb.20 perc alatt megsütjük.Mikor kihűlt
kockákra vágjuk és tetszés szerint meghinthetjük porcukorral is.
Tipp:
A gyümölcs lehet friss,fagyasztott vagy befőtt is,épp mi van otthon.Ha
befőttet vagy fagyasztott gyümölcsöt használunk akkor csepegtessük le
amennyire lehet,hogy ne áztassa el a piskótát.Ha szilvát vagy
sárga/őszibarackot teszünk bele akkor felezzük vagy negyedeljük attól
függően milyen nagy a gyümölcs.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése