Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 tojás, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 4 evőkanál rétesliszt, 1 dl olaj, 1 dl tej, 1 citrom reszelt héja és fél citrom leve
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
A tortaforma ( 26 cm ) aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát vajjal vékonyan kikenjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral robotgéppel elkeverjük, majd a túrót, a pudingport, a lisztet, a citrom héját és levét valamint a tejet és olajat is hozzákeverjük.
A kemény habbá vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk a masszába és a tortaformába öntjük.
Kb. 45 perc alatt megsütjük.
Tipp: Citrom helyett narancsot is használhatunk valamint keverhetünk a masszába mazsolát vagy aszalt vörös áfonyát.
Lisztmentesen is elkészíthetjük akkor a rétesliszt helyett étkezési keményítőt használjunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése