Hozzávalók: 12 dkg kakaós keksz, 5 dkg olvasztott vaj, 35 dkg eper, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 evőkanál cukor, 20 dkg görög joghurt
A kakaós kekszet összetörjük és az olvasztott vajjal elkeverjük, majd a tortaforma ( 18 cm-s ) aljára simítjuk és hűtőbe tesszük.
Az epret leturmixoljuk ( tetszés szerint átpasszírozhatjuk a magok miatt ). Az eperpürét a vaníliás pudingporral és a cukorral elkeverjük és sűrű pudingot készítünk belőle aztán hűlni hagyjuk.
A kakaós keksz alapra kenjük az eper puding egy harmadát. A maradék eperpudingot a görög joghurttal elkeverjük és ezt is a tortaformába tesszük.
Hűtőbe tesszük.
Érdemes megkóstolni a pudingot valamint a joghurtos epret is, mert lehet kell még hozzá cukor. Mindez függ az eper érettségétől és attól ki mennyire szereti pikánsan vagy inkább édesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése