Hozzávalók: 10 dkg étcsoki, 10 dkg vaj, 25 dkg gesztenyemassza, 1 evőkanál rum vagy 2 teáskanál rumaroma, 2 evőkanál baracklekvár, 5 dkg cukor, 3 nagy tojás, csipet só, 1 teáskanál sütőpor, 5 dkg étkezési keményítő
A sütőt 180C -ra előmelegítjük. A muffin tepsibe belerakjuk a papírkapszlikat.
A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk.
Az étcsokit a vajjal megolvasztjuk a mikróban vagy vízgőz felett aztán hagyjuk hűlni.
A sárgájákat a cukorral robotgéppel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt a gesztenyemasszát a csokis-vajat és a sütőporos keményítőt.
A fehérje 1/3-át a masszához keverjük egy spatulával,majd a többi habot is óvatos mozdulatokkal belekeverjük. Kiadagoljuk a masszát a kapszlikba és kb. 15-17 perc alatt megsütjük.
Ebből az adagból nekem 17 db muffin lett.
Tipp: Ha nem szeretnénk gluténmentesen akkor az étkezési keményítő helyett 5 dkg lisztet használjunk.
A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk.
Az étcsokit a vajjal megolvasztjuk a mikróban vagy vízgőz felett aztán hagyjuk hűlni.
A sárgájákat a cukorral robotgéppel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt a gesztenyemasszát a csokis-vajat és a sütőporos keményítőt.
A fehérje 1/3-át a masszához keverjük egy spatulával,majd a többi habot is óvatos mozdulatokkal belekeverjük. Kiadagoljuk a masszát a kapszlikba és kb. 15-17 perc alatt megsütjük.
Ebből az adagból nekem 17 db muffin lett.
Tipp: Ha nem szeretnénk gluténmentesen akkor az étkezési keményítő helyett 5 dkg lisztet használjunk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése