2013. március 2., szombat

Piskóta almás krémmel




Hozzávalók a piskótához: 3tojás,15 dkg porcukor,15dkg liszt,fél csomag sütőpor,0,5dl forró víz,0,5dl olaj
Hozzávalók az almás krémhez: 3nagyobb méretű alma,3dl víz,egy teáskanál őrölt fahéj,1csomag vaníliás cukor,egy csomag főzős vanília puding,5evőkanál cukor

A sütőt 175C-ra előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.A sárgájákat a porcukorral habosra keverjük,majd a forró vizet és az olajat 2-3 részletben hozzákeverjük.A lisztet a sütőporral elvegyítjük és ezt is több részletben a masszához keverjük.A kemény habbá vert fehérjét fakanállal óvatosan a piskóta masszához keverjük.Egy 26cm kerek tortaformába öntjük és kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Az almákat meghámozzuk,kockára vágjuk,majd a 3dl vízzel feltesszük főni(3-5perc).Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és a vaníliás cukrot is.A vaníliapudinghoz keverjük a cukrot és 1decinyit az alma főzőlevéből.Simára keverjük és hozzáöntjük az almához.Pár perc és besűrűsödik.Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A kihűlt piskótát vékonyan megkenjük baracklekvárral,majd a kihűlt krémet rákenjük.Pirított apróra vágott dióval díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése