2013. február 25., hétfő

Szilvakrémmel töltött mézes muffin

Még nyáron a dzsemek mellett készült pár üveg befőtt is.A szilva kicsit puhábbra sikeredett,mint szerettem volna ezért gondoltam hasznosítom valahogy.Így született a szilvakrém amihez ki kellett találni valami sütit is.A mézes süti és a szilva jó barátok,ezért gondoltam beletöltöm a mézes muffinba a szilvakrémet,így párosítom őket.:)



Hozzávalók a tésztához: 3dkg ráma,1 tojás,20 dkg porcukor,25dkg liszt,1csapott teáskanál szódabikarbóna,1teáskanál mézes fűszerkeverék,1teáskanál őrölt fahéj,2dl tej,2 evőkanál langyos méz
Hozzávalók a szilvakrémhez: 1üveg szilvabefőtt,1teáskanál őrölt fahéj,3evőkanál cukor,1csomag főzős vanília puding

A sütőt 175C-ra előmelegítjük.
Egy tálban a lisztet a szódabikarbónával,őrölt fahéjjal és a mézes fűszerkeverékkel elkeverjük.Egy másik tálban a porcukrot a tojással és a puha rámával géppel jól kikeverjük,majd hozzáöntjük a tejet és a langyos mézet.A lisztes keveréket több részletben a masszához keverjük.Muffin tepsibe kiadagoljuk a masszát,majd kb.12-15 perc alatt megsütjük.Ebből az adagból 24 mini és 12 normál muffin lesz.
A szilvabefőttet levével együtt turmixoljuk,Kb.2dl pürésített szilvában csomómentesre keverjük a pudingport,majd ezt a többi szilvapüréhez adjuk,hozzákeverjük a cukrot és az őrölt fahéjat is.Pár perc alatt sűrű krémet főzünk belőle,majd hűtjük.
A kihűlt muffinok közepébe beletöltjük a szilvakrémet egy nyomózsák segítségével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése