Hozzávalók a kelt tésztához:35 dkg liszt,2dkg élesztő,3 púpos evőkanál cukor,fél mokkáskanál só,2.5dl langyos tej,5dkg puha vaj,1tojás
Hozzávalók a töltelékhez:20dkg darált dió,20 dkg cukor,1dl tej,1narancs reszelt héja,2teáskanál rumaroma
A langyos tejhez adjuk a cukrot,sót és elmorzsoljuk benne az élesztőt is.Megvárjuk míg az élesztő elkezd dolgozni.Egy tálba szitáljuk a lisztet hozzáadjuk a puha vajat,tojást és a felfuttatott élesztőt is.Jól kidolgozzuk(géppel 6-8 perc),majd egy kis liszttel leszórjuk,letakarjuk és meleg helyen 45 percet kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit egy lábasba tesszük és felfőzzük,majd hűtjük.
Mikor megkelt a tészta,lisztezett deszkán kissé átdolgozzuk,majd ketté szedjük és egyenként kb.30x40cm-re nyújtjuk.A téglalap felét megkenjük a töltelék felével,majd ráhajtjuk a tészta szabad felét,picit lenyomkodjuk.Ujjnyi csíkokat vágunk a tésztából,majd minden egyes csíkot megcsavarunk és csigába feltekerjük.Kivajazott tepsibe egymás mellé rakjuk a kis diós csigákat,megkenjük olvasztott vajjal,letakarjuk és még fél órát kelesztjük.Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.
A sütőt nem kell előmelegíteni.A tepsit betesszük a sütőbe és kb.25 perc alatt megsütjük.10 perc sütés után vaníliás cukros tejjel megkenjük a csigákat és visszatesszük a sütőbe.
Tipp:Tölthetjük nutellával,cukrozott kakaóval megszórva miután olvasztott vajjal megkentük a tésztát,gesztenyével,túróval stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése