Hozzávalók: 1 csomag 8lapos rétestészta,olvasztott vaj a lapok lekenéséhez
Hozzávalók a meggyes-túrós töltelékhez: 35dkg túró,2evőkanál búzadara,5 dkg porcukor,1csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,1 tojás,40 szem meggy(befőtt)
Hozzávalók a mákos-almás töltelékhez: 10dkg darált mák,10 dkg porcukor,1 nagy alma
A túrós-meggyes töltelékhez a túrót egy tálba tesszük(át is passzírozhatjuk),majd hozzáadjuk a porcukrot,vaníliás cukrot,a reszelt citrom héját,a búzadarát és a tojás sárgáját.Jól elkeverjük.Egy másik kis tálban a tojás fehérjét pici sóval kemény habbá verjük.A habot óvatosan a túrós masszához keverjük.
A mákos-almás töltelékhez egy tálban a mákot a porcukorral összekeverjük.Az almát meghámozzuk,lereszeljük kicsit állni hagyjuk,majd kinyomkodjuk a levét.A kinyomkodott reszelt almát a cukros mákhoz adjuk és összekeverjük.
Két réteslapot használunk egy réteshez.Egy nedves konyharuhára simítunk egy lapot amit megkenünk olvasztott vajjal,majd ráhelyezzük a másik lapot erre jön a mákos töltelék fele.Széleit kicsit behajtjuk és feltekerjük.Ezt megismételjük,majd ugyanígy járunk el a túrós résznél is azaz két lap között vajazunk,majd a túrós töltelék fele következik amire a meggy szemek felét rápakoljuk,széleit behajtjuk és feltekerjük és a maradék két lapot is megtöltjük.
Így 4 rétest kapunk amiket egy tepsibe helyezünk egymás mellé és olvasztott vajjal lekenünk.220C-ra előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése