2013. március 24., vasárnap

Sonkakrémes félhold




Hozzávalók a tésztához: 21dkg liszt,14 dkg vaj,1 tojás,2teáskanál tejföl,fél teáskanál só
Hozzávalók a töltelékhez: 15dkg főtt-füstölt tarja vagy sonka,1teáskanál mustár,1 evőkanál tejföl,őrölt bors
Lekenéshez: 1 tojássárgája,1 teáskanál tejföl

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd kinyújtjuk.Két oldalról behajtjuk majd fentről és lentről is összehajtjuk és fél órát pihentetjük.Késhegy vékonyságúra kinyújtjuk és köröket szaggatunk ki a tésztából./Lehet fánkszaggatóval vagy egy vizes pohárral is akár./Minden kör közepére teszünk egy kiskanállal a sonkakrémből,majd kettéhajtjuk a tésztát,ujjunkkal lenyomkodjuk,villával megmintázzuk.Tojássárgáját a tejföllel elkeverjük,majd lekenjük vele a holdacskákat.
A sonkakrémhez a sonkát vagy tarját nagyon apróra vágjuk vagy aprítógépben a többi hozzávalóval pürésítjük.
180C-ra előmelegített sütőben kb.10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.Melegen fogyasztva teával vagy forralt borral finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése