Hozzávalók: 17,5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 7,5 dkg. őrölt mandula, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 15 dkg cukor, 3 tojás, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg görög joghurt, 2 evőkanál bodzaszörp
Szirup: 1 dl bodzaszörp, 3 evőkanál citromlé
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
A sütőformát kivajazzuk. ( 26x 17x 5cm )
A puha vajat a cukorral és citromhéjjal habosra keverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, mandulát, sütőport, sót.
A vajas masszához adunk egy tojást és a lisztes keverék harmadát, aztán ugyanígy a másik két tojást és a többi lisztes keveréket. Végül a görög joghurtot és a bodzaszörpöt is hozzá keverjük.
Tepsibe öntjük és kb. 25 perc alatt megsütjük.
Mikor kisült megszurkáljuk és a szirupot rálocsoljuk. Mikor kihűlt lehet szeletelni.
Tipp: Nekem épp tejföl volt itthon, így görög joghurt helyett azt használtam.
A sütőforma bármilyen legalább 1,5 liter terjedelmű és 5 cm magas lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése