2023. november 29., szerda

Citromos-bodzás-mandulás süti

 



Hozzávalók: 17,5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 7,5 dkg. őrölt mandula, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 15 dkg cukor, 3 tojás, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg görög joghurt, 2 evőkanál bodzaszörp

Szirup: 1 dl bodzaszörp, 3 evőkanál citromlé


A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.

A sütőformát kivajazzuk. ( 26x 17x 5cm )

A puha vajat a cukorral és citromhéjjal habosra keverjük.

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, mandulát, sütőport, sót.

A vajas masszához adunk egy tojást és a lisztes keverék harmadát, aztán ugyanígy a másik két tojást és a többi lisztes keveréket. Végül a görög joghurtot és a bodzaszörpöt is hozzá keverjük.

Tepsibe öntjük és kb. 25 perc alatt megsütjük.

Mikor kisült megszurkáljuk és a szirupot rálocsoljuk. Mikor kihűlt lehet szeletelni.

Tipp: Nekem épp tejföl volt itthon, így görög joghurt helyett azt használtam.

          A sütőforma bármilyen legalább 1,5 liter terjedelmű és 5 cm magas lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése