Hozzávalók: 35 dkg liszt, 8 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, csipet só, 12,5 dkg vaj vagy margarin, 1 közepes méretű tojás sárgája, 3 púpos evőkanál sűrű baracklekvár, 8 dkg apróra vágott étcsoki
A lisztet, diót, cukrot és a sót elkeverjük, majd a vajat/ margarint elmorzsoljuk benne. A tojás sárgáját, csokit, a lekvárt is belekeverjük és összegyúrjuk. Fóliába csomagolva minimum egy órára tegyük hűtőbe. (lehet egy éjszakára is )
Miután a massza lehűlt melegítsük a sütőt 180 C-ra.
Lisztezett deszkán különböző formákat szaggassunk belőle, tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire és kb. 12 perc alatt süssük meg. ( inkább világos legyen a színe )
Tipp: Ha vegan változatott szeretnénk akkor a tojás sárgáját hagyjuk ki, a margarin növényi legyen ( Lidl, Penny saját márkás ) és a masszához tegyünk egy evőkanál vizet.
Ha nem szeretnénk formákat szaggatni akkor kis golyókat is formázhatunk belőle amiket a kezünkkel vagy egy villával lenyomunk sütés előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése